Movehome framtidssäkrar med Smart hem-teknik från Interaktiva Fastigheter!

22 februari, 2018

Hustillverkaren Movehome var först med att digitalisera husaffären. Nu tas nästa steg då alla husmodeller blir ”Smart Home Ready” som standard.

– Genom valet av ett öppet system baserat på trådlös teknik kan våra kunder enkelt utöka sitt smarta hem på egen hand. Det kallar vi att framtidssäkra på riktigt, säger Jennie Blom marknadschef på Movehome.

Movehome möter människor på det sätt som allt fler förväntar sig i dag – i det digitala. Företaget är en innovativ aktör som utmanar branschen och gör det enkelt och roligt att bygga hus. Nyckeln till framgången är verktyget Bygg online som gör att alla kan skapa sitt eget hus genom att forma det på webben och få pris direkt, något Movehome var först med.

– Att digitalisera innebär att förenkla, både för oss som företag och för våra kunder. Smarta hem är ett naturligt nästa steg och vi gör det med ”enkelt” som ledord, berättar Jennie Blom.

– Movehome har under en längre tid utvärderat flera aktörer och olika system för uppkopplade hem. För oss var det viktigt att erbjuda våra kunder en flexibel lösning som bygger på en etablerad standard.  I samarbete med Interaktiva Fastigheter har en framtidssäker lösning tagits fram, helt oberoende av leverantörer och tillverkare av produkter och tjänster. Elinstallationen görs dessutom på ett traditionellt sätt, helt utan fördyrande specialkablar i väggarna. 7 olika förprogrammerade scenarion kopplade till belysning och brandlarm ingår i det grundpaket som erbjuds som tillval, säger Leif Sjöskog teknisk chef på Movehome.

Movehome har valt trådlös teknik baserad på Z-wave, som kunden själv efterhand kan programmera och bygga ut med produkter som är tillgängliga i de flesta större butiker. Vill man ändå ha lite hjälp att komma igång kan ett grundpaket och exempelvis dörrlås väljas till. En centralenhet som kan interagera med Bl.a. belysningen, dörrlåset, brandvarnare, vitvarorna och värmepannan ger kunden möjlighet att med hjälp av en telefon eller surfplatta göra massor av smarta saker. Som gör det både tryggt och enkelt för hela familjen att leva i sitt nya hem.

– Z-wave är baserad på beprövad trådlös teknik som finns i 94 miljoner sålda enheter och stöds av drygt 2 400 produkter från 700 tillverkare. Genom ett 2-årigt serviceavtal med oss blir Movehomes kunder ännu tryggare i sitt val och kommer snabbt igång eftersom vi förprogrammerat det mesta – de behöver bara ladda ner appen, berättar Hampus Oxenborg, CEO på Interaktiva Fastigheter.

Eftersom systemet är öppet och Z-Wave-tekniken finns i en stor mängd produkter, kan kunden på egen hand enkelt utöka med styrning av musik, kameror, larm, gardiner, markiser och mycket mer.

– Dessutom ligger systemets energimätning i linje med att alla husmodeller från Movehome är Svanenmärkta. Det underlättar en hållbar livsstil efter inflyttning där familjen aktivt kan påverka både elräkning och hemmets miljöpåverkan, säger Jennie Blom.

För mer information: 

Jennie Blom, Marknadschef Movehome      Hampus Oxenborg, CEO Interaktiva Fastigheter Sweden AB

jennie.blom@trivselhus.se hampus.oxenborg@interaktivafastigheter.com

070-236 90 93 070-0912775

Om Movehome

Movehome är ett varumärke som marknadsförs och säljs av Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare och en del av skogskoncernen Södra. Nytänkande kombineras med gedigen erfarenhet och köptrygghet, vilket möjliggör ett helt nytt sätt att bygga hus. Nyckeln är ”Bygg online” som gör att alla kan forma sitt personliga hus på webben och få pris direkt.

Om Interaktiva Fastigheter

Interaktiva Fastigheter är ett växande konsultföretag som erbjuder kvalificerade lösningar inom teknik och interiör med fokus på offentlig miljö och nyproduktion av villor och flerbostadshus. Vi skapar innovativa och användarvänliga styrsystem och interiöra koncept åt våra kunder.